Sobě ke cti, bližnímu k ochraně

Plán odborné přípravy na rok 2013

Na základě Pokynu genarálního ředitele hasičského záchranného sboru ČR č. 31/2010, kterým se stanoví základní zaměření pravidelné odborné přípravy jednotek požární ochrany a příslušníků HZS ČR, vyhlásil náměstek generálního ředitele HZS ČR pro IZS a operační řízení základní témata, která musí být v roce 2013 povinně proškolena. Na základě těchto témat byl zpracován roční plán odborné přípravy pro členy JSDHO Klášterec nad Orlicí.

Číst dál: Plán odborné přípravy na rok 2013

Školení členů výjezdové jednotky

Ve čtvrtek 27. 12. od 16:00 proběhne v Kovárně školení výjezdové jednotky. Pro členy jednotky je účast na školení povinná. Rádi mezi sebou uvidíme i ostatní členy SDH, kteří mají zajem se něco nového dozvědět.

Evakuační cvičení

V pondělí 15. 10. v 9:40 byl vyhlášen na základní škole v Klášterci nad Orlicí požární poplach. V době příjezdu jednotke již byly všichni žáci kromě žáků, kteří se nacházeli v dílnách mimo školu. Z prostoru dílen se žácí evakuovali pomocí automobilového žebříků. Cvičení se účastnila dobrovolná jednotka z Klášterce nad Orlicí a jednotky HZS Pak ze stanice Ústí nad Orlicí a Žamberk.

Číst dál: Evakuační cvičení

 

Taktické cvičení České Petrovice

V pátke 26. 10. 2012 proběhlo v obci České Petrovice taktické cvičení 20. orsku. Na cvičení jsme byly seznámeni s možností nouzové záchrany osob z výšek pomocí žebříků. Cvičení se zůčastnily jednotky České Petrovice, Klášterec nad Orlicí, Kunvald a Pastviny. Z naší jednotky přijelo 8 hasičů.

 

Číst dál: Taktické cvičení České Petrovice

Kurz NDT

23. - 24. 3. 2012 se bude v Ústí nad Orlicí konat kurz nositelů dýchací techniky.

Číst dál: Kurz NDT

 
pondělí 29. duben 2024 13:54

Design by LernVid.com