Sobě ke cti, bližnímu k ochraně

Požár kontejneru Pastviny

V úterý 1.11. krátce před 6. hodinou ranní byla naše jednotka vyslána k požáru kontejneru v obci Pastviny. Jednotka provedla uhašení požáru jedním proudem C. Jednotka se na základnu vrátila cca v 7 hodin. Výjezdu se zúčastnily 4 osoby s technikou CAS 25 Š706. Kromě naší jednotky se zásahu účastnila také jednotka HZS Pak ze stanice Žamberk.

Pravděpodobnou příčinou vzniku požáru byl horká popel vysypaný do kontejneru. V souvislosti s nadcházející topnou sezónou bych chtěl apelovat na všechny spoluobčany, aby nesypali horký popel do kontejnerů. I několik hodin starý popel, který se na povrchu zdá chladný může způsobit požár. 

Dopravní nehoda Bartošovice

V sobotu 4.6. v 18:00 byl naší jednotce vyhlášen poplach. Jednotka vyjela s technikou CAS 25 a DA 12 k nehodě autobusu s motorkářem do obce Bartošovice. V době příjezdu naší jednotky byly na místě jíž příslušníci policie ČR, byl také povlán vrtulník záchranné služby z Hradce Králové. Naštěstí nedošlo k zádnému vážnému zranění, motorář si pouze stěžoval na bolest zad. Nedošlo ani k úniku provozních kapalin. Kromě naší jednotky se zásahu účastnila ještě jednotka HZS Pak ze stanice Žamberk, jednotka HZS HK ze stanice Rychnov na Kněžnou a dobrovolná jednotak z Rokytnice v Orlických horách.

Požár lesa České Petrovice

V sobotu 30. 1. 2016 v 16:55 byl naší jednotce vyhlášen poplach na požár lesa mezi Českými Petrovicemi a Číhákem. Průskumem jsme zjistili, že se jedná o nenahlášené pálení, na místě se nacházel 4 ohniště po pálení klestí, která nikdo nehlídal. S ohledem na sílící vítr jsme se rozhodli ohniště uhasit za použití jednoho proudu C (80 m hadic). Na základu jsme se vrátili cca v 18 hodin. Zásahu se zůčastnilo 8 osob. Zasahovali jsem společně s jednotkou HZS Pak ze stanice Žamberk, na místě byl také Policie ČR.

 

Požár Pastviny

V neděli 8. května ve 4:00 ráno byl naší jednotce vyhlášen poplach, jednotka vyjela v počtu 1+6 do obce Pastviny, kde měl před restaurací hořed odpad. Po přijezdu na místo události jsme zjistili, že se jedná o hořící prázdné ohňostrojové patrony. Požár se již před naším příjezdem snažil někdo uhasit, protože se na místě nacházel prázdný hasící přístroj, Požár jsme uhasily jedním proudem C. Na základnu jsem se vrátili v cca 5:40. Kromně naší jednotky byly na místě ještě jednota HZS Pak ze stanice Žamberk a také příslušnící PČR z obvodního oddělení v Žamberku.

Požár Klášterec nad Orlicí 5. 2. 2016

V pátek 5. 2. 2016 ve 23:00 byl naší jednotce vyhlášen poplach. Jednotak vyjela s technikou CAS 25 a DA 12 k požáru rodinného domu v Klášterci nad Orlicí. Průzkumem bylo zjištěno, že hoří v kotelně. Provedli jsme uhašení požáru jedním proudem C a po odvětrání kouře vyklizení kotelny. Na základnu  jsme se vrátily 6. 2. v 0:30. Zásahu se učastnila také jednotka HZS Pak ze stanice Žamberk.

 
čtvrtek 25. duben 2024 17:17

Design by LernVid.com